Wat is een Kinderfysiotherapeut?

Een kinderfysiotherapeut is iemand die veel verstand heeft van hoe kinderen bewegen. Als je bijvoorbeeld rennen, op 1 been staan, balgooien of fietsen moeilijk vindt kun je naar een kinderfysiotherapeut toe. Ook kan een kinderfysiotherapeut je helpen als je bang bent om te klimmen, moeite hebt met netjes schrijven of bijvoorbeeld pijn in je benen hebt.

Wat is een Ergotherapeut?

Een ergotherapeut is iemand die veel verstand heeft van alles wat je met je handen doet. Denk aan kleuren, knippen, schrijven, je broek dichtmaken of bijvoorbeeld je brood snijden. Ook kan hij/ zij handige hulpmiddelen maken/ bestellen als je bijvoorbeeld extra steun nodig hebt bij goed zitten of lopen.

Wat is een Logopedist?

Een logopedist heeft veel verstand van praten en eten. Als je moeite hebt met het uitspreken van woorden, mooie zinnen maken of bijvoorbeeld eten van harde stukjes kan een logopedist je helpen. Ook kan een logopedist je helpen als je stottert.

Wat doen deze therapeuten?

De therapeuten zullen de eerste keer dat je komt beginnen met het stellen van vragen aan jou of je ouders. Vragen over wie je bent, waar je goed in bent en waar je moeite mee hebt. Vervolgens zal er waarschijnlijk een testje afgenomen worden. De testjes die afgenomen worden vinden kinderen vaak erg leuk en bestaan vooral uit kleine spelletjes. Bijvoorbeeld het nazeggen van woorden, uitknippen van een figuurtje of springen in verschillende vakken. Als de testjes gedaan zijn zal de therapeut de uitslag met jou en/ of je ouders bespreken, misschien op de dag zelf en anders de volgende keer dat je komt.

Wat gebeurt er de volgende keer?

Afhankelijk van hoe de testjes gegaan zijn bepalen we samen wat je de komende tijd komt oefenen. Misschien ga je beter leren praten, met minder angst klimmen of bijvoorbeeld beter binnen de lijntjes kleuren.
Kinderen vinden het vaak leuk om bij ons te komen. We hebben veel plezier bij het oefenen en we hebben uitdagend speelgoed en oefenmateriaal. Het wordt vast
leuk!